Ensimmäiset hiusten leikkaukset

Tänään koulussa aloitimme hiusten leikkausten harjoittelun.
Ensimmäisenä kokelimme tasausleikkausta, jossa nostokulma oli 0 ja vetosuunta alaspäin. Aloitimme jakamalla hiukset ristijaolla ja leikasimme hiukset osioissa jakauksien suuntaisesti.
 

Tässä on kuvat ennen ja jälkeen. Tämän jälkeen opettelimme tasaamaan myös veitsellä.




Tasauksen jälkeen aloitimme A-ja V-linja leikkaamiset. Työ aloitettiin ristijaolla mutta osiot jaettiin vinoon riippuen siitä kumpaa linjaa leikkattiin. A-linja on eteenpäin pitenevä ja se leikataan myös jakauksen suuntaisesti. V-linjainen on taaksepäin pitenevä.
A-linjan ensimmäinen osio


V-linjan ensimmäien osio


Harjoittelimme koulusa myös eri ohennus tekniikoita ohennussaksilla ja veitsellä.  

Saksilla teimme ensimmäisenä massan poiston. Ohennus tapahtui pituudessa. Toisena oli latvan ohennus,joka ohennettiin noin 1,5-3cm latvasta. Sik-sak ohennus tehtiin koko pituudesta tai vain osion osasta sik-sak liikkein, jonka tuloksena on tasaisempi ohennus.

Veitsellä teimme ensimmäisenä ohennuksen hiusosan päältä. Ohentamisen aloituskohta määräytyy halutun ohennuksen voimakkuudesta tai hiuslaadusta, hiusten määrästä. Toisena oli ohennus hiusosan alta, jossa ohentaminen tapahtui "vuolemalla".  Teimme myös kierrettyyn osioon ohennusta, jossa Hiusosat ovat ohuita, neliömäisiä jotka ohennetaan vuolemalla latvasta tyveen saaden aikaan "räjähtäneen" lopputuloksen ,joka tehdään vain paksuihin hiuksiin. Viimeisenä ohensimme varovasti hiusosiota "naputtamalla".

Kommentit

Suositut tekstit