19.3.2020

Saimme tehtäväksi kertoa millaisissa tilanteissa opintojemme aikana olemme tunteneet onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. 

 Olen kokenut itseni onnistuneeksi tilanteissa, joissa olen huomannut kehittyneeni ja olen saanut hyvää palautetta.


Tansseihin kampaus

Alle viikon varoitusajalla kampaus. Asiakkaan kanssa emme löytäneet yhtään sopivaa päivää koekampaukselle ja siitä vasta stressi alkoikin. Asiakas oli minulle täysin vieras henkilö. Hänellä oli erilaisia kuvia kampauksista, jotka ovat hänen mieleensä.
Ennen tansseja kampauksen tekoon oli aikaa vain puolitoista tuntia. Aika tuntui hirvittävän lyhyeltä minulle. Asiakkaaseen varmasti tarttui oma epäröintini ja tunnelma oli myös sen mukainen.
Muistan sen jännityksen, kun nostin peruutuspeiliä näyttääkseni valmista työtä. Minun onnekseni asiakas piti kampauksesta täysin. Tämä on ollut mieleenpainuvin hetki, kun asiakkaasta on oikeasti huomannut tyytyväisyyden. Tästä tuli itsellekkin tuli todella hyvä fiilis.
Onnistumiseen varmasti auttoi se, että yritin jo yhteydenoton aikana pohtia kuvista millaista kampausta asiakas haluaa. Ajallisesti onnistuin täysin, koska ystäväni oli autamassa pohjatyössä.


Korjauksen kautta hyväksi

Oli asiakaspalvelu päivä ja olimme ystävämme kanssa poissaolo varalla. Saimme siis yhdessä tehdä tämän työn. Lopputuloksesta haluttiin vaalea ja punaisuudesta tulisi päästä eroon. Suunnitelmana oli siis, että raidoitamme hiukset, laitamme tyvi värin ja loput hiuksista taitettaisiin eroon punaisuudesta.
 Kaikki tuntui menevän suunnitelman mukaisesti, mutta lopputuloksessa huomattiin, että kaikki ei ollutkaan mennyt niin hyvin. Etuosan tyvi oli todella lämmin (mahdollisesti eri värimassasta  johtuen) ja punaisuutta ei ollut taittunut olleenkaan pois. Asiakas oli erittäin tyytymätön, koska ei pitänyt lämmöstä ollenkaan ja punaista oli näkyvissä vielä aivan liikaa.

 (Tästä välivaiheesta ei ole kuvia)

Sain kuitenkin sovittua asiakkaan kanssa, että hän tulisi heti seuraavana päivänä takaisin, jotta minä voisin yrittää korjata hiukset mahdollisimman pian.
Seuraavaksi suunnitelmassa oli kuitenkin pitää lämmin tyvi, jotta hiukset pysyisivät mahdollisimman vaaleana. 
Korjauksena siis raidoitin uudelleen hiukset, jonka jälkeen taitto kylmäksi. 

Asiakkaan nähtyä lopputuloksen oli hän erittäin tyytyväinen. Lämmin tyvi ei enää häirinnyt ollenkaan, koska punaisuutta ei ollut havaittavissa niin paljoa.
Tämä työ oli erittäin haastava ja pitkäkestoinen. 
Onnistumisen tunne tuli siitä, että jaksoin yrittää epäonnistumisesta huolimatta. 
Tämä työ opetti olemaan vielä tarkempi sekoitussuhteista ja vaikutusajan tärkeydestä.

Ennen

Jälkeen



Kommentit

Suositut tekstit